_


Indafotó felhasználási feltételek

Szolgáltatás

Az Indafotó képmegosztó szolgáltatást a PORT.hu Kiadó korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1036 Budapest, Lajos utca 48-66. E ép.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám: 01-09-722015; adószám: 13169354-2-41; a továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja az itt leírt feltételekkel. A szolgáltatás használatával elfogadod ezeket.

Az Indafotó feltöltő és kommentező funkcióinak használatához egy Indapass regisztráció is szükséges, így a szolgáltatás ezen részeinek használatakor az Indapass felhasználási feltételeit is el kell fogadnod.

A szolgáltatást csak saját felelősségedre használhatod. Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért. Az ezt kimondottan lehetővé tevő felületeken használatán kívül más módon nem módosíthatod az Indafotó rendszer megjelenését, működését. Az erre vonatkozó kísérletek is kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért.

Tartalom

Tartalom alatt értjük a felhasználók által a szolgáltatásba felvitt összes adatot, beleértve a feltöltött képeket, kommenteket, kitöltött adatlapokat.
Az Indafotóban megjelenő tartalmakat a felhasználók töltik fel és azokért kizárólag ők vállalják a felelősséget, a Szolgáltató nem.
Az Indafotóba csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy személyhez fűződő, valamint szerzői jogait.
A feltöltött tartalmakkal kapcsolatban feljogosítod a Szolgáltatót, hogy azokat (vagy azok részeit, kivonatait, stb.) különböző internetes oldalakon megjelenítse. A megjelenítés - lehetőség szerint - a forrás megjelölésével történik.

A fenti jogosítványra azért van szükség, hogy Szolgáltató a feltöltött képeket pl. különböző gyűjtőoldalakon, promóciós felületeken (pl. ajánlókban), más, kapcsolódó szolgáltatásban - tehát nem az eredeti oldalon - meg tudja jeleníteni. A Szolgáltató nem fogja a képeidet pl. könyv formájában kiadni beleegyezésed nélkül - erre a fenti pont alapján nincs is lehetősége.

Ha nem értesz egyet valamelyik konkrét tartalmad egyik felhasználásával, kérheted, hogy a Szolgáltató távolítsa azt el az adott felületről. A Szolgáltató ezt lehetőségei szerint megteszi, amennyiben ez technikailag lehetséges. Az összes feltöltött tartalmadra nem kérhetsz ilyen kizárást.
Tartalmaidat alapesetben a "Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc" alapján jelenítjük meg, ha azonban ettől eltérő felhasználási feltételeket adsz meg, akkor természetesen azok lesznek érvényesek.

A fent említett tartalmi jellegű felhasználásra vonatkozó feljogosításon túl bármilyen, a szerzői jogról szóló törvény értelmében szerzői jogi védelemben részesülő mű feltöltésével határozatlan időtartamú felhasználási engedélyt adsz a Szolgáltatónak a tartalmak szolgáltatásban történő kezeléséhez szükséges műveletekre, azaz a művek tárolására, másolására, módosítására, terjesztésére, közvetítésére, megjelentetésére, többszörözésére, szerkesztésére, fordítására, formázására. Ezt az engedélyt Szolgáltató továbbadhatja a vele közvetlen vagy közvetett tulajdoni kapcsolatban lévő társvállalatai és szükségszerűen bevonandó alvállalkozói számára.

Enélkül nem tudnánk pl. biztonsági másolatot készíttetni a képeidről vagy azokat RSS feedekben megjeleníteni.

A Felhasználó által a Szolgáltató részére a jelen Feltételek elfogadásával átengedett felhasználási engedélyeket a szolgáltatás igénybevételének megszűnése nem érinti, továbbá az átengedett felhasználási jogok kiterjednek az időközben törölt, de a szolgáltató által esetlegesen archivált tartalmakra is. Jelen feltételek elfogadásával tehát tudomásul veszed, hogy a képeid törlésekor biztonsági másolatokon, vagy egyéb helyeken - maradhatnak tartalmaid, adataid.

Nem tudjuk garantálni, hogy az összes másolatot megsemmisítjük, hiszen ehhez pl. a biztonsági másolatokról visszamenőleg szelektíven kellene törölnünk a tartalmaidat. Tartalmaid ideiglenesen fennmaradhatnak még pl. olyan, a szolgáltatás felületéről elérhető archívumokban vagy gyűjteményekben is, amik a tartalomelemek másolataival dolgoznak (pl. ajánlók).

Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. Nem helyezhetsz el az oldalaidon az olvasó-, vagy a mi rendszerünk működését befolyásoló kódot.

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján a Szolgáltató nem köteles a feltöltött tartalmak moderálására, tartalmuk ellenőrzésére, szerkesztésére.

A szolgáltató csak és kizárólag tárhelyet, felületet biztosít a tartalmak elhelyezésére, azaz a szolgáltató csak "az igénybe vevő által biztosított információt tárolja (tárhelyszolgáltatás)" - idézet a 2001. évi CVIII. törvény 2.§ lc) pontjából.

A szolgáltatás bizonyos funkciói lehetőséget adnak arra, hogy a feltöltött képek a szolgáltatáson kívüli weboldalakba illesztve jelenjenek meg. Ez a lehetőség akkor is fennáll, ha a felhasználó nem az Indafotó által biztosított kódot használja a tartalom megjelenítésére, viszont ilyen esetben köteles az általa módosított kódban egy a tartalom eredeti helyére mutató linket elhelyezni. Ennek hiányában Szolgáltató fenntartja a jogot a tartalom eltávolítására.
A szolgáltatás igénybevételével hozzájárulsz ahhoz, hogy amennyiben az általad elhelyezett tartalom bármely vonatkozásában jogsértő vagy sérti a Szolgáltató érdekeit, akkor Szolgáltató azt jogosult törölni, akár saját elhatározásából, akár a tartalommal kapcsolatban érdekeltek kérésére. A szolgáltatás igénybevételével elfogadod, hogy minden ezzel összefüggő igényről és jogról lemondtál.
A fentiek miatt Szolgáltató fenntartja a jogot a feltöltött tartalmak módosítására, keresések találati listájából kivételére, URLjeinek megváltoztatására, indokolt esetben teljes törlésére, tulajdonosa szolgáltatásból történő kizárására.

Reklámok

Feltöltött tartalmaidban, vagy ahhoz kapcsolódóan csak olyan reklám jellegű tartalmat helyezhetsz el, amiért semmilyen harmadik féltől nem kapsz ellenszolgáltatást. Ettől csak a Szolgáltató engedélyével térhetsz el.

A Szolgáltató elhelyezhet az oldalaidon szöveges reklámot, ajánlót vagy más fix elemet, ami a szolgáltatáshoz (vagy Szolgáltató valamely más szolgáltatásához) kapcsolódik.

Szolgáltató törekszik arra, hogy a tartalmaid mellett esetlegesen beszúrt extra tartalmak és reklámok beleilleszkedjenek az oldalba, ne bontsák meg annak formai megjelenését és ne legyenek zavaróak a látogatók számára.

Személyes adatok

Az Indafotó feltöltő és kommentező funkcióinak használatához egy Indapass regisztrációra, valamint legalább egy választott becenév megadására van szükség. Az Indapassodhoz kapcsolódó adataidat, tehát emailcímedet sem jelenítjük meg, és harmadik félnek nem adjuk át előzetes hozzájárulásod nélkül.

Tehát pl. spamet nem küldünk, illetve másik felhasználó nem juthat hozzá az emailcímedhez.

A becenevedet és a képoldalad URL-jét leszámítva az összes, regisztráció során megadott adatodat jogodban áll bármikor megváltoztatni.
Az Indafotó használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon naplózzuk webes tevékenységeid. A naplókat csak statisztikai célokra használjuk fel, és csak mi férünk hozzájuk.

Egyebek

A jelen felhasználási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról értesítést kapsz az Inda gépházának hírei közt.

Budapest, 2021. augusztus 1.